fredag 31 juli 2009

Karp Fiske




Var iväg o fiskade lite karp i veckan som var. Fisket var kanon och efter 2 nätter så kunde vi konstatera 6 landade och en tappad största på 8720. Här kommer lite bilder.... //Captain Bastard

Gös Fiske på Skagern

Var och fiskade gös på sjön skagern idag och jag kan säga att det var för jävligt.... Regn .... Regn..... och sen lite regn o blåst....... men annars så var det bra...

tisdag 21 juli 2009

Ytfiske "Halvsjön" Juli -09





Drog lite tidigare från jobbet idag, för att köra lite gäddspinn med mr Stadsbud, i Halvsjön igen. Blåste rätt bra i början, men som hyfsat snart bara blev till lite skönt bris. Molnigt och lite duggregn i bland. Båda började med den största 4-play i skarpa färger. Stadsbud drog en snipa efter nån halvtimma. Vi drog upp längs en kant med en hel del näckrosor. Fick byta direkt då fi fastnade hela tiden. Valet av bete blev då för Jonny en fet ytspinnare som går precis på ytan och pressar vatten framför sig. I andra kastet genom ett parti näckisar smäller det på, men fisken missar. Ett jävla plums blev det och vi konstaterar en bra fisk. Direkt efter hugger den igen,men missar. Det tredje försöket för fisken precis vid båten, räcker. Snabbt landas en fin 101cm gädda på 6kg blankt. Jag skickar på en Bluefox Buzzer, precis som Jonnys. Och vi nöter lite. In i näckorna igen missar jag en fisk precis i ytan som oxå var en bättre rackare. Kör vidare på ett till ställe och en en gång missar jag en ny bättre fisk. Lyckas till slut kroka en firre runt 2-2,5 Blev matfisk till gubben som lånat ut båten till oss, som han bett oss om innan. Nästa gång ska dom missade syna insidan av träskutan, tack för både tilltugg och trevlig kväll=)

måndag 20 juli 2009

Jerkpass "Halvsjön" Maj -09









Drog dit för att köra ett snabbt kvällspass, efter en blöt natt i herrgården=) Den här gången fick jag med mig polarn Jhonsson, som gjorde jerk premiär, vilket ledde till en snipa, och en hyffsad som släppte in vid båten. Spinnarna gav inget för mig den här gången, så jag hängde på en 4-play skitmört och drog in i näckisarna precis intill land. Det small direkt i nedsläppet. En galen fisk sätter fart och det sprutar i rullen, in i näckroserna. Men lyckas få ut den därifrån. Efter några riktigt tuffa minuter kan jag handlanda mitt spinn pb på 7,3kg.



Efter den turen hinner jag och Jhonny med en tur i hälleforstrakterna med grymt fiske! Spinnarna fick upp 12-15 fisk. Med riktigt bra snittvikt. Jag fick väll 5 st runt 5kg på nån timma, Jhonny drog dagens största nånstans över 6. Kul som fan, längtar dit igen!!



Kör ett pass i Jhonnys guide sjö, och hjälper han att guida lite i flötestrolling, till några idioter med huggkrok från Motala. Skitfiske, trögt. Min båt fick 2 gäddor topp på 3-4kg, samt en fin borre. Jhonny tappade en grov jätte fisk på sin 600g Björkna, synd!



Jag och Bastard Matte i "Heting sjön" Flötestrollar och landar ca 13-15 fisk varav 2st fina borrar. Jag toppar turen med en fin pike på 7,0kg

Saknar dock kort på allt detta, kameran snodd eller nåt=(

Testfiske ny sjö Nerke!


















Jag och polarn Jonny "stadsbud" testar en ny sjö vi fick tillstånd att fiska gädda i. Drog dit och körde feta spinnare som Muskey Mayhems showgirl och cowgirl. Funkade sjukt bra och pikesen va som galna i de ytgående apparaterna. Vi landade 8 fisk, varav Jonny drog en bättre runt 5-5,5kg

Vårjerk Närke -09



















































Direktörn och Kapten hakade på Mårten och Per för lite vårjerk. Började fiska av de misstänkta lekvikarna och det dröjjde inte länge innan första snipan nöp min (Direktörn) Buster Shallow papegoj. Direktefter hugg på mattes Buster oxå. Måtren tog sin första snipa, sen en till. Sen slutade småfisken hugga och Mårten tar en bättre strax över 4kg. Jag dänger in över ett parti stubbvass och ett stenhårt hugg kommer. Landar en fin pike på 5,9. Matte kontrar med en fin i 5kg klassen. Har ytterligare ett hårt hugg, men missar. Får dock upp en fin stor gäddtand som hänger kvar i lite tandkött i kroken. Mårten drar en på 5 nån ting. Vi byter ställe och börjar köra i en vik med massa stenbumlingar uppstickandes ut sjön. Per skriker till, och efter en kort drill landar han dagens största. 6,9kg tagen på sin Buster Shallow i färhen "Nemo"

Ismete pass feb -09 "Hetingsjön"



























































Nu var det dags igen, efter att ha köpt fin men alldeles för dyr mört åkte man ner till de västra götalads skogar. Kallt denna gång med med lite snö. Hyffsat fiske med vad jag tror va runt 7-8 landade och en del som vi bommade. Matte drar en fet och fin på strax över 5kg. Inte långt efter reducerar jag en på 5,9kr tror jag. Dagen efter kör vi igen, med sämre resultat. 5-6 landade med topp runt 4kg.

Ismete pass, hetingsjön Jan -09





















Grymmt fin dag på sjön. Kallt som fan men soligt. Hade ej hunnit komma snö heller på isen. Blev en hel del smått förutoms Kaptens två ok firrar minns ej vikt.

Gäddtrolling Yttre Åsunden Dec -08
















Direktörn va på Yttre Åsunden igen, den här gången efter pike. Gick hyffsat. Fick en del smått. Jag lyckades dock kroka en strax under 5 och en strax över 5.

Gäddtrolling igen Sottern okt -08


Drog med mig polarn Mårten från Team Slan, som förövrigt kan sjön lika bra som han kan gadda pinup brudar på folks armar! Ut med grejjerna, vi väljer 2 beten var, och bestämmer att vi drillar varannan fisk. Du får börja för du är gäst, säger jag i hopp om att få billiga tattoos=) Efter en timma suger det till och det börjar spruta i ytterparavan spöt. Efter en lång drill åker en fin madamm upp på 7,9 kg. Från och med då är Budskapet "Ta alla stora fiskar själv och skit i andra" ett faktum i bastardbibeln. Det blev en fiskjävel till, som då va min tur att drilla. Halvdö snipa under kilot, tackar!!!

Vilken jävla dag!! Okt -08





















































Efter att båda bastard kört ett bompass på Viken, söp ner oss på Slotts i vanlig ordning. Tänkte va fan vi kör ett eftermiddagspass bakfulla och jävliga! I "hetingsjön" i skogen. Vi började spinnfiska, och drog ett par snipor. Bakfulla som vi va och inte orkade jerka längre började vi ro drag. Då började det smälla på våra 4-play i pikefärg och klassiska skitmört. Vi turades om att ro och drilla fisk. När vi fått 14 mindre fiskar började krokarna bli rejält trötta och slöa, vilket ledde till en hel del missar. Vi va endå nöjda med sån rolig aktivitet i sjön och tänkte ge oss hem till ett par slotts. När det smäller till i Kaptens spö och vi ser direkt det är en bättre fisk. Efter en skysst fight kan Direktörn landa fisken, vilket är en bjässe. Kapten tar fisken och ska precis fotas för att sen vägas, när den får tokspel och sliter sig och plopp ner i vattnet! Snopet! Vikt uppskattas av båda till över 7 kg i alla fall! Fick en bild på den i vattnet, vilken suger ser ju ut som en snipa. Men jävligt kul dag!

Gäddtrolling Sotterh Höst-08











Kapten fick med sig "Polack Johan" på gäddtrolling. Johan tog sin första gädda ever tror jag, mycket smått. Dock en bättre strax över 5kg. Fin höstkväll!

Pike hösttrolling -08 Sottern




Nyinförskaffad styrpulpet! Självklart fanns det inga tvivel på vad det blev. Gäddtrolling på Sottern. Hade hyffsat fiske med 7-8 st landade varav två finare. Kaptens fru "Stor Prutt" fick följa med, hon lyckades landa en fet kort höstpike runt 6 kg. Direktörn drog en några min senare, en långsmal jävel runt 5 kg. Sen en hel del smått. Kult pass! Dagens vinnare helt klart Zalt abborrefärg, lilla modellen!

Alubåts premiär Nyhammarsdammen











Direktör Bastard och polaren Martin "motherfucker" Lunkan=) lade en timme på att testa den då nya alubåten. Martin briljerade med sin feta 12kg pike. Tagen på en rattle smack=)