söndag 4 april 2010

Påsk fiske Göta älv!





Efter att ha grejjat med min båt samt Johnnys landade lotten på Göta älv. Jag, Matte, Johnny, Dajja, "Sunshine", "Linda Hilton" och "Polski" var det som åkte. Nykittade båtar med nya ekolod och mycket rara frontmonterade elmotorer. På min, en Minn-Kota powerdrive v2 40lds. Johnnys en Watersnake 55lds.



Första tanken var så klart att påsken skulle läggas i norra Vättern. Men efter den här jävla snö/kallt så in i helvete vintern låg ju isen. Vi väntade in i det sista, men tillslut bestämde vi oss för att ta in på ett smått märkligt vandrarhem i Kungälv. Lite dyrt men skysst standard. Plus vara också att vi kunde ha båtarna nedanför boendet. Så vi kunde vara hur bakfulla vi behagade utan att behöva hålla på och traila! Vi kom fram på fredag (påskafton) efter lunch nån gång. Så vi startade med att käka kebab, som var allt annat än mums. Smaka och såg ut som gallal kärring häl. Packade upp i rummen och fixade det sista med båtarna. Trots ganska sena fick vi i båtarna. Vi märkte ganska snart att det kan bli svårfiskat pga den extremt hårda strömmen. Med motorerna avstängda drev vi i 2 knop. Vi jerkade av lite vassar utan resultat. Gick över på trolling istället och prova nya elmotorn. Bästa köpet! Funkade kalas! Regnet kom och så gjorde också trippens första och näst sista fisk för den här påsken. Blev en fin tjockis runt 8 kg och 103cm. Tog på en grönsvart Elien Eil på yttersta paravanen som slickade en vasskant. Vi sicksackade mellan djupkanterna som låg på 10m, 5m och 3m. Det var allt för dagen.


De andra två dagarna va skit. Det skådades ett par solande pikes samt nån följare på Dajjas grejjer. Sista dagen klarade Dajja namnet med en snipa i 2kg klassen. Thats it! Dock jävligt gött väder med mycket sol, och grymt riggat påskkäk av "markstyrkan". Tack alla för en riktigt nice (dock, rätt fisklös) helg!! //Fläskstocken

Där hör det här fyllot hemma!!!










1 kommentar:

  1. Varför har du inte skrivit med att jag också var med på resan? / Baby bastard

    SvaraRadera